Een tuinarchitect ontwerpt tuinen en parken, die ofwel functioneel of decoratief zijn. Een tuinarchitect begint met het overleg en het adviseren van cliënten. Vervolgens moet een tuinarchitect plannen ontwikkelen en tekenen. Een plan bestaat uit verschillende “zones” voor beplanting, zitplaatsen, en nog veel meer.

Daarna kunt u beplanting kiezen op basis van grootte, kleur, klimaat, en seizoensinvloeden. Ook koopt u voorzieningen zoals schermen, waterpartijen, tuinhuisjes, en tuinhuisjes. De tuinarchitect is niet alleen gericht op het design. Hij zal ook een team van werknemers managen om uw tuinproject te voltooien. Dat betekent dat een tuinarchitect de begeleiding van de bouw, de planning en budgettering op zich neemt.

Goed opgeleide tuinarchitecten plannen en ontwerpen ook openbare buitenruimten, zoals parken, campussen, tuinen, begraafplaatsen, commerciële centra, resorts, transportfaciliteiten en gebieden aan het water. Tuinarchitecten zijn werkzaam in private, publieke en academische organisaties.

Welke keuzes bepalen de kosten voor een tuinarchitect?

Uw tuinontwerper kan werken met een strikt maximaal budget of hij kan ideeën aanbieden op basis van verschillende budgetopties. Het is ook gebruikelijk om gefaseerd in een tuin te werken naarmate de tuin rijpt. Zolang u over een solide algehele reeks ontwerpen/plannen beschikt, kunt u het budget over een paar jaar opsplitsen in kleinere, betaalbare bedragen.

Het is algemeen aanvaard dat een goed doordachte tuin tussen de 5 en 15% toevoegt aan de waarde van uw eigendom en nog meer na enkele jaren. Hoe meer u tuin ontwikkeld is, hoe meer waarde hij aan u huis zal geven. Het ontwerpen van een nieuwe tuin is dan ook een waardevolle investering, naast het plezier dat het met zich meebrengt. Dus het instellen van een budget dat gelijk is aan of minder dan 5 tot 10% van de waarde van uw huis is een verstandig startpunt

https://www.schetsservice.nl/tuinontwerper/